en English
en Englishfr Frenchde Germanel Greekit Italianlv Latvianro Romanianes Spanish
Noul proiect European CE4Food promovează conștientizarea abordării deșeurilor alimentare în cadrul Economiei Circulare
Acest nou proiect European transnațional a început la 1 noiembrie 2020 și se va desfășura pe parcursul a 24 de luni. Este implementat de parteneri cu experiență din Lituania, Grecia, România, Marea Britanie și Spania.
Proiectul CE4Food are ca țintă industria ospitalității, este cofinanțat de către Uniunea Europeană și se aliniază planului UE privind economia circulară. Scopul lui este să umple un gol identificat în practicile de management al deșeurilor alimentare, promovând conștientizarea globală, furnizând totodată un mod de gândire bazat pe Economia Circulară în sectorul alimentar și diverselor părți interesate de acesta.
Hrana și felul în care ea se consumă, depașește comportamentele și valorile culturale. Ea are un impact semnificativ asupra mediului. La ora actuală, risipa de hrană este responsabilă pentru 8% din emisiile cu efect de seră la nivel global. În fiecare an, în jur de 88 de milioane de tone de resturi alimentare sunt risipite la nivelul Europei, însumând un cost de 143 milioane euro. 70% din deșeurile globale rezultă din serviciile de alimentație, comerț și gospodării. De aceea personalul din bucătării deține un rol important în reducerea risipei alimentare.
CE4Food va produce și dezvolta o platformă electronică cu ample resurse privind managementul deșeurilor alimentare, pentru trainerii VET, un instrument digital interactiv pentru managementul deșeurilor alimentare și instrumente de simulare, pe care trainerii VET pot să le folosească în procesul de predare, împreună cu studii de caz bazate pe realitatea augumentată pentru a exemplifica practicile de management privind deșeurile alimentare.
Rămâneți aproape și urmăriți progresul nostru pe Facebook, Linkedin și Instagram.
Organic Smooth Peanut Butter